20. yy’ın başlarında Doğu Ege Adalarından ve Filistin’den getirildiği bilinmektedir. Güney Ege’de özellikle Bodrum Yarımadası’nda üretimi yapılır. “Kokulu Mandalin” olarakta anılmaktadır. Ağaçları orta büyüklüktedir. Dal yapısı çok fazla, ince dallı ve söğüt yapraklıdır Yaprakları mızrak ucu şeklindedir. Meyve orta ekseni açık olup, meyve başına ortalama 19 çekirdek bulunmaktadır. Yüksek su oranı ile kaliteli bir türdür. Kabuk rengi açık sarı portakal ya da portakal renginde ve yüzeyi hafif pürüzlüdür. Aralık - Ocak aylarında olgunlaşır. Soğuklara karşı oldukça dirençlidir. Meyve eti sarı-portakal rengindedir. Meyve kabuğu orta ince kalınlıktadır, kalınlığı 3 mm civarındadır. Kabuk meyve etine son derece zayıf bağlıdır, dolayısı ile çok kolay soyulur. Meyvesi orta veya orta küçük boyda ve yassı şekildedir. |